tds آب سخت

سختی آب و روش های سختی گیری

نویسنده : watertop می 7, 2020 8488 بازدید

روش صنعتی کاهش سختی آب

با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی و همچنین گسترده شدن صنایع، نیاز به آب مطلوب توسط بشر امروزه به قدری افزایش یافته که در هر یک از بخش های زندگی و صنعت نیاز به یک آب خاص و متناسب با نوع مصرف بیش از پیش احساس می شود. در همین راستا نیاز به به آب نرم افزایش پیدا کرده است.

آب سخت چیست؟

به آبی که حاوی کربنات ها، بی کربناتها، سولفات ها، کلسیم، منیزیم، آهن، منگز و… باشد، آب سخت می گویند. از آهن، منگنز و آلومینیوم به دلیل غلظت کم آنها می توان به عنوان عامل سختی صرف نظر کرد. در عمل سختی کل (TH) مجموع غلظت یون های کلسیم و منیزیم بر حسب CaCO3 می باشد.
میزان سختی آب هر منطقه به وضعیت زمین ساختی محل سفره آب زیرزمینی آن منطقه بستگی دارد.

کلسیم در آب سخت

به لحاظ فراوانی، کلسیم موجود در پوسته زمن بین کلیه عناصر دارای مقام پنجمین عنصر است. بدن هر انسان بالغ به طور میانگین دارای ۱ کیلوگرم کلسیم است که بیشتر آن در استخوان ها و دندان ها قرار دارد. حدودا ۱% درصد از این میزان کلسیم در نقاط دیگر بدن پراکنده است که به عنوان مثال برای انقباض ماهیچه ها ما نیاز به کلسیم داریم.

منیزیم چیست؟

منیزیم هشتمین عنصر فراوان در پوسته ی زمین و سومین عنصر محلول در آب دریاها است. فلز منیزیم سبکترین فلز صنعتی به شمار می رود بطوریکه چگالی منیزیم ۳۰% از آلومینیوم کمتر است.

انواع سختی آب (Hardness)

  1.  سختی کل
  2.  سختی کلسیمی
  3.  سختی منیزیمی
  4.  سختی موقت (بی کربناتی)
  5.  سختی دائم (غیر کربناتی)سختی موقت

تحقیق در مورد سختی آب

  • آب نرم
  • سختی آب کشاورزی
  • روش های کاهش tds آب
  • علامت اختصاری سختی آب
  • سختی سنجی اب
  • چگونه آب سخت می شود آزمایشگاه دهم
برچسب‌ها:, , , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *