انواع سختی آب

سختی آب و روش های نرم کردن آن

نویسنده : watertop آوریل 26, 2020 7426 بازدید

انواع سختی آب

با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی و همچنین گسترده شدن صنایع، نیاز به آب مطلوب توسط بشر امروزه به قدری افزایش یافته که در هر یک از بخش های زندگی و صنعت نیاز به یک آب خاص و متناسب با نوع مصرف بیش از پیش احساس می شود. در همین راستا نیاز به به آب نرم افزایش پیدا کرده است.

تعریف کلی آب نرم

آب نرم به آبی اطلاق می شود که عاری یک سری مواد محلول مزاحم باشد. تا چند سال پیش آب نرم فقط مخصوص نقاطی بود که آب آنها اصطلاحا آب سختی بوده ولی امروزه در اکثر نقاط دنیا تهیه آب نرم معمول، متداول و بسیار پرکاربرد می باشد.

آب سخت چیست؟

به آبی که حاوی کربنات ها، بی کربناتها، سولفات ها، کلسیم، منیزیم، آهن، منگز و… باشد، آب سخت می گویند. از آهن، منگنز و آلومینیوم به دلیل غلظت کم آنها می توان به عنوان عامل سختی  صرف نظر کرد. در عمل سختی کل (TH) مجموع غلظت یون های کلسیم و منیزیم بر حسب CaCO3 می باشد.
میزان سختی آب  هر منطقه به وضعیت زمین ساختی محل سفره آب زیرزمینی آن منطقه بستگی دارد.

کلسیم

به لحاظ فراوانی، کلسیم موجود در پوسته زمن بین کلیه عناصر دارای مقام پنجمین عنصر است. بدن هر انسان بالغ به طور میانگین دارای ۱ کیلوگرم کلسیم است که بیشتر آن در استخوان ها و دندان ها قرار دارد. حدودا ۱% درصد از این میزان کلسیم در نقاط دیگر بدن پراکنده است که به عنوان مثال برای انقباض ماهیچه ها ما نیاز به کلسیم داریم.

منیزیم چیست؟

منیزیم هشتمین عنصر فراوان در پوسته ی زمین و سومین عنصر محلول در آب دریاها است. فلز منیزیم سبکترین فلز صنعتی به شمار می رود بطوریکه چگالی منیزیم ۳۰% از آلومینیوم کمتر است.

انواع سختی آب (Hardness)

۱- سختی کل
۲- سختی کلسیمی
۳- سختی منیزیمی
۴- سختی موقت (بی کربناتی)
۵- سختی دائم (غیر کربناتی)سختی موقت
تعریف سختی کل: سختی کل عبارت است از مجموع غلظت یونهای کلسیم و منیزیم بر حسب CaCO3
سختی کلسیمی : قسمتی از سختی کل که ناشی از یون کلسیم است.
سختی منیزیمی : قسمتی از سختی کل که ناشی از یون منیزیم است.
سختی موقت (کربناته) : قسمتی از سختی که در اثر حرارت دادن از بین می رود و از نظر علمی آن قسمت از سختی آب است که به صورت املاح بی کربنات هستند.
سختی دائم(غیرکربناته) : قسمتی از سختی که در اثر حرارت دادن از بین نمی رود و همچنان محلول باقی می ماند.از نظر علمی به نمک های غیرکربناتی مانند سولفات، نیترات و… گفته می شود.
تحقیق در مورد سختی آب
از بین بردن سختی آب
مقاله سختی آب
نتیجه گیری آزمایش سختی آب
فرق سختی آب و tds
سختی آب+pdf
میزان سختی آب آشامیدنی تهران
واحد سختی آب dh
تحقیق در مورد سختی آب
از بین بردن سختی آب
مقاله سختی آب
نتیجه گیری آزمایش سختی آب
چگونه سختی اب را اندازه بگیریم
سختی آب+pdf
فرق سختی آب و tds
میزان سختی آب آشامیدنی تهران
برچسب‌ها:, , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *