بهره برداری حوض ته نشینی آنوکسیک

روش بهره برداری حوض ته نشینی آنوکسیک فاضلاب

نویسنده : watertop ژوئن 14, 2020 930 بازدید

روز ششم ته نشینی

در روز ششم باید پس آب زلال و قابل قبول تولید شود جامدات تولید شده در تانک هوادهی باید در استوانه مدرج به صورت آزمایش ته نشینی ۳۰ دقیقه اندازه گیری شوند. نتایج این آزمایش باید بیانگر خصوصیات لخته سازی، ته نشینی و فشردگی لجن باشد. مواد جامد معلق تولید شده در این روز خیلی ریز تر از روزهای اول هستند و با شروع تخلیه مازاد مقدار این جامدات ریز خیلی کم خواهد شد. برای به دست آوردن جمعیت میکروارگانیسم ها در تانک هوادهی باید جامدات تانک به صورت میلی گرم بر لیتر اندازه گیری شوند.

Mlss یا جامدات مخلوط معلق در حوزه هوادهی بر اساس حجم حوض هوادهی حساب می شوند.

نمونه برداری پساب خروجی هوادهی

نمونه برداری از پساب خروجی هوادهی (سرریز هوادهی) باید به فاصله یک و نیم متر از انتهای سرریز هوادهی در عمق چهاردهم تا شش دهم متری زیر سطح فاضلاب باشد در جاهایی که حوضچه تقسیم پساب‌ هوادهی وجود ندارد. نمونه برداری می تواند از خود سرریز انجام گیرد. در صورتی که ته نشینی فاضلاب خوب نباشد لجن ثانویه باید به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز یا بیشتر به تانک هوادهی برگشت داده شود سپس اقدام به دفع لجن به صورت مازاد کرد. راحت ترین راه محاسبه میزان لجن برگشتی استفاده از فرمول زیر است:

میلی لیتر مایع / میلی لیتر ته نشینی ۳۰دقیقه = نسبت لجن برگشتی

باید توجه داشت در صورتی که لجن برگشتی بیش از حد باشد باعث کاهش زمان تانک هوادهی و حوض ثانویه شده که در نتیجه راندمان حذف کاهش می یابد. همچنین اگر لجن برگشتی کم باشد شرایط غیر مطلوب زیر ایجاد می گردد.

الف) ناکافی بودن میکروارگانیسم ها در هوادهی جهت تصفیه فاضلاب که معمولاً در هفته اول و دوم روی می دهد.

ب (اگر زمان ماند حوض ته نشینی ثانویه زیاد شود لجن ته نشین شده سپتیک شده و لجن مرده به هواده برگشت داده می شود.

ج) تجمع بیش از حد لجن در حوض ته نشینی ثانویه باعث بالا رفتن عمق بستر لجن و ریز شدن آن می گردد.

جدول راهنمای رفع مشکلات بهره برداری آنوکسیک

بهره برداری آنوکسیک

بهره برداری آنوکسیک

تصفیه فاضلاب به روش mle
مراحل تصفیه فاضلاب
فرایند تصفیه فاضلاب
نتیجه تصفیه فاضلاب

فاکتور اساسی طراحی حوض ته نشینی

برچسب‌ها:, , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *