لبنیات شیر

پکیج تصفیه فاضلاب لبنی

نویسنده : watertop مارس 29, 2020 695 بازدید

تصفیه فاضلاب لبنی

صنایع لبنی در بعضی کشورها محل خاصی را در تامین منابع غذایی اشغال نموده است و یکی از راه های انجام تجارت خارجی کشورها محسوب می شود در خیلی از نقاط دنیا صنایع لبنی یکی از مهمترین تولیدکنندگان فاضلاب آبها تلقی می شود.

در سال ۱۹۶۰ یکی از کمیته های صنایع آمریکا اعلام کرد که صنایع لبنی دومین آلوده کننده جریان های هستند در سال های اخیر پیشرفت های به دست آمده در صنایع لبنی با توجه به قوانین و استانداردهای محیط زیست به میزان قابل توجهی از آلودگی این فاضلاب ها کاسته شده است.

در صنایع لبنی مقادیر قابل توجهی آب به عنوان خنک کننده به کار می رود که این آب ها آلوده نیستند و نیاز به تصفیه خاصی ندارد معمولاً فاضلاب های صنایع لبنی محتوی مقادیر قابل توجهی مواد آلی است ولی در اکثر موارد می تواند توأم با فاضلاب های شهری مورد تصویب قرار گیرد ولی توصیه کردند بهتر است این عمل بعد از انجام تصویری مقدماتی بر روی فاضلاب لبنی انجام شود خصوصاً جداسازی چربی و روغن از فاضلاب لبنی قبل از اختلاط آن با فاضلاب شهری باید انجام گیرد.

در کارخانجات تولید مواد لبنی تهیه لبنیات و محصولات وابسته شامل موارد زیر است

• محل دریافت شیر
• بطری نمودن شیر
• تهیه پنیر
• تهیه خامه
• تهیه شیر خشک
• تهیه بستنی
• تهیه شیر تغلیظ شده

شیر بعد از  پاستوریزاسیون جداسازی خامه در محل تولید پنیر قرار گرفته و اسید و سایر مواد مورد نیاز تولید پنیر اضافه شده تا کازئین به صورت لرد که عامل تولید پنیر از آن تولید شود.

مواد معدنی شیر را کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم به صورت فسفات، کلرور، نیترات و کازئینات تشکیل داده است در شیر همچنین گوگرد ،روی، روبیدیم، سیلیس، آلومینیوم و آهن به میزان خیلی جزئی موجود است.

منابع تولید فاضلاب صنایع لبنی

مهم ترین فاضلاب های تولیدی در مراحل تهیه محصولات لبنی به قرار زیر هستند :

  1. آب شستشوی مخازن در محل دریافت شیر
  2. آب شستشوی دور سازی محصولات شیر آلات لوله ها و ماشین آلات
  3. آب شستشوی روزانه کلیه تاسیسات
  4. آب شستشوی کف کارگاه ها
  5. آب شستشوی قطرات شیر نشتی از روی ماشین آلات
  6. لجن های خروجی از ته نشین های تصفیه خانه
  7. شستشوی ذرات کازئین و شیر
  8. آب شستشوی محل پاره شدن پاکت شیر
  9. آب شستشوی ماشین آلات بعد از روغن کاری
  10. آب تخلیه دیگ های بخار
  11. آب شستشوی رزین های تبادل یونی

ph فاضلاب لبنی

فاضلاب صنایع لبنی تقریباً خنثی یا کمی قلیایی هستند ولی ممکن است به سرعت کمی حالت اسیدی یابند زیرا قند شیر می‌تواند به اسید لاکتیک تبدیل گردد لاکتوز موجود در فاضلاب های لبنی به علت کمبود اکسیژن ممکن است به اسید لاکتیک تبدیل شود که در اثر پایین بودن ph کازئین رسوب نماید فاضلاب های لبنی مقادیر ناچیزی مواد معلق دارند و در آنها ممکن است BOD ناشی از اسید نیتریک حاصل از متلاشی شدن کازئین نیز موجود باشد از نظر آلودگی BOD می توان گفت که هر ۱۰۰ پوند قادر به تولید ۱۰ پوند BOD است .

مشخصات اصلی فاضلاب های لبنی مطابق جدول زیر می باشد

جدول مشخصات فاضلاب لبنی

جدول مشخصات فاضلاب لبنی

تصفیه پساب و ضایعات صنایع لبنی

در فاضلاب های لبنی معمولا شیر و محصولات لبنی دیده می‌شود و ۹۰ درصد BOD آن مربوط به وجود و حضور همین مواد آلی است میزان شیر موجود در فاضلاب ها بین ۰٫۵ تا ۶ درصد شیر وارد شده به تاسیسات می باشد اصولا شیر و محصولات وابسته به مواد آلی هستند که میزان آلودگی آنها با تعیین میزان BOD و COD و TOC به دست می آید در جدول زیر مقادیر BOD و COD محصولات لبنی نشان داده شده است .

تصفیه فاضلاب صنایع لبنی ppt
روشهای تصفیه فاضلاب صنایع لبنی
روش های تصفیه فاضلاب لبنی
تصفیه فاضلاب آب پنیر
تصفیه فاضلاب لبنیاتی
تصفیه فاضلاب کارخانه شیر پگاه
منابع تولید فاضلاب

برچسب‌ها:, , , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *